latinica  ћирилица
08/01/2021 |  14:24 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Положени вијенци на споменик бившем предсједнику Јелићу

Делегације институција Републике Српске и општине Модрича данас су, поводом 9. јануара - Дана Републике, положили вијенце на споменик бившем предсједнику Српске Милану Јелићу у Модричи.
Модрича: Положени вијенци на споменик Јелићу - Фото: СРНА
Модрича: Положени вијенци на споменик ЈелићуФото: СРНА

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да се традиционално, поводом Дана Републике, полажу вијенци на споменик шестом предсједнику Републике Српске Милану Јелићу, те да се овим, осим исказаног поштовања према њему, потврђује значај Српске и њених институција за српски народ.

Он је рекао да је Јелић дао огроман допринос изградњи и јачању Републике Српске како кроз свој друштвени, политички и спортски рад, тако и као посланик у Народној скупштини Српске.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је Јелић оставио неизбрисив траг у постојању Српске.

- Република Српска је највећа сигурност и заштита српског народа, због чега славимо дан њеног настанка - рекао је Ђокић.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић навео је да сјећања грађана Модриче и овог дијела Републике Српске на Милана Јелића нису изблиједила.

Јелићев син Петар захвалио је за указано поштовање његовом оцу.

Милан Јелић је након рата биран за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Био је министар енергетике и развоја Српске од марта до 9. новембра 2006. године, када је изабран за шестог предсједника Републике Српске.

Милан Јелић је преминуо 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара у 51. години.