latinica  ћирилица
08/01/2021 |  20:33 ⇒ 09/01/2021 | 09:43 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Посебна одликовања за здравствене раднике (ВИДЕО)

Посебна одликовања на Дан Републике везана су за здравствени сектор, здравствене раднике и институције у области здравства које су заиста поднијеле огроман терет због пандемије вируса корона, изјавила је предсједница Српске Жељка Цвијановић у емисији Интервју наше телевизије.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је истакла да оне не би могле поднијети тај терет да није постојала толика и способност и воља да се помогне и да се одупре једном таквом непријатељу од стране наших здравствених радника.

- Захваљујући њима, успјели смо да уђемо у Нову годину са свјешћу да морамо да се чувамо, али и да знамо да имамо опремљене болнице, способне људе и кадрове који се могу носити са овим великим злом – истакла је Цвијановић.

Цвијановић је рекла да је пандемија вируса корона утицала на економију Српске и да ће се тај проблем морати рјешавати у наредних неколико година.

- То је тај постепени излазак из кризе, санирање одређених посљедица уклањање штетних ефеката. Мора и даље да постоји веза између привреде и институција – нагласила је предсједница Српске.

Цвијановић је подсјетила да је привреда добила значајна средства у виду подршке од Владе Српске.

- Намјера је била да се очувају одређене пословне активности, превасходно радна мјеста наших људи који раде у привреди и да им се колико – толико да одређена сигурност да ће задржати своја радна мјеста. Успјели смо то да урадимо – изјавила је Цвијановић.