latinica  ћирилица
09/01/2021 |  10:11 ⇒ 10:14 | Аутор: СРНА

Вулин: Дан Републике Српске је празник за све Србе

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин честитао је свим Србима 9. јануар - Дан Републике Српске, те поручио да је дан оснивања Српске празник за све Србе.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је напоменуо да је Република Српска настала као отпор српског народа понављању јасеновачког геноцида, не само Срба који живе западно од Дрине, већ отпора целокупног српског народа.

Према његовим ријечима, зато је очување Републике Српске право и обавеза свих Срба, баш као што је очување Дејтонског споразума и БиХ обавеза Србије као гаранта Дејтона, али и матице и чувара свих Срба.

- Дан Републике Српске је празник за све Србе и зато данашњи празник честитам свим Србима, а грађанима Српске желим да дан оснивања Српске славе у миру и слободи. Мир је највиши интерес српског народа, а слобода највиша вредност због које Срби постоје. Срећан нам празник и да га дуго славимо - навео је у честитки Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста.

Вулин је нагласио и да Србија и Република Српска никада нису биле ближе и јединственије захваљујући искреном и упорном настојању Александра Вучића да се Република Српска унаприједи и ојача.