latinica  ћирилица
09/01/2021 |  12:27 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Епископ Јефрем: Српски народ треба да буде поносан јер има Српску

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем поручио је да српски народ данас треба да буде поносан и радостан, јер има своју отаџбину – Републику Српску.
Владика бањалучки Јефрем - Фото: СРНА
Владика бањалучки ЈефремФото: СРНА

- Српски народ осјећа тај понос и ту радост, јер данас имамо своју Републику Српску. Обавезни смо да исказујемо своју љубав према својој отаџбини кроз патриотизам, односно љубав према својој земљи - истакао је владика Јефрем у бесједи у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Владика Јефрем је рекао да је данас крсна слава Републике Српске, Свети архиђакон Стефан, који је први међу мученицима страдао за Христа за истину и правду.

- Тешко да би се могао изабрати бољи небески заштитник Републике Српске него што је Свети архиђакон Стефан, који је проповиједао истину, страдао ради истине и на крају побиједио - нагласио је епископ Јефрем.

Владика Јефрем је рекао да треба Републику Српску треба градити, вољети и поштовати српски народ, али и друге народе који овдје живе.

- Нека благослов Божији буде са свима нама, са нашим народом и са онима којима је Бог и народ повјерио да у овом моменту воде Републику Српску - од најнижег до највишег нивоа власти - истакао је владика Јефрем.