latinica  ћирилица
09/01/2021 |  14:01 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Марчета: Република Српска за Србе у ФБиХ једини ослонац

Предсједник Иницијативног одбора кровне асоцијације Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Миле Марчета рекао је Срни да Срби из ФБиХ сматрају 9. јануар и њиховим даном, те да им је Република Српска једини ослонац.
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba) -
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba)

- Иницијативни одбор асоцијације Срба у Федерацији БиХ честита Дан Републике Српске - 9. јануар предсједнику Српске Жељки Цвијановић, предсједнику Владе Радовану Вишковићу, предсједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, грађанима Српске и свима који живе ван границе Републике Српске, а осјећају да је ово и њихов дан - навео је Марчета.

Он је додао да Срби из Федерације желе да Република Српска буде стабилна и снажна, гдје ће многи радо доћи и гдје ће се стварати услови за улагања и запошљавања, а самим тим и останак младих који су будућност.

- Ми Срби из ФБиХ осјећамо да је Република Српска и наша Република и зато желимо да ова честитка дође до свих грађана који осјећају да је 9. јануар датум свих Срба, гдје год да живе, јер је Српска ослонац, нада и будућност зато желимо да она буде најбоља - рекао је Марчета.