latinica  ћирилица
09/01/2021 |  14:46 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Његовати сарадњу и заједништво Србије и Српске

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је Дан Републике Српске и указао на значај његовања сарадање и заједништва Србије и Српске у вријеме када се читаво човјечанство суочава са изазовима.
Петар Петковић - Фото: Facebook
Петар ПетковићФото: Facebook

- Вријеме је да градимо темеље за мир и економски просперитет и чувамо свој идентитет, што најбоље зна и српски народ на Косову и Метохији који је увијек уз грађане Републике Српске - написао је Петковић на свом Твитеру и поставио и фотографију заставе Републике Српске.

Предсједник Српске листе Горан Ракић честитао је празник Српској у име свих Срба са Косова и Метохије и поручио да радост данашњег дана обасјава и радује Србина ма гдје живио, иако ове године због епидемије нема заједничке прославе.

Он је за Тањуг рекао да Срби морају да наставе да његују нераскидиве братске и духовне везе, чувају јединствени идентитет и вјеру, те да наставе да сарађују као и до сада.

- Срби широм ових простора знају колико је ваше срце велико и колико су свакодневна помоћ и ријечи подршке значајни за опстанак народа на овим просторима. Наша братска љубав и повезаност су немјерљиви и нераскидиви - поручио је Ракић.