latinica  ћирилица
09/01/2021 |  15:04 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Павловић: Сви млади људи морају имати шансу

Градоначелник Приједора Далибор Павловић је поводом Дана Републике Српске организовао пријем за Приједорчане Кристијана Вујичића и Игора Паспаља, те поручио да се младим људима мора дати шанса.
Далибор Павловић -
Далибор Павловић

О тешком животу младића Кристијана Вујичића /26/ који је остао без посла, а уједно брине о болесној мајци и храни се у јавној кухињи, писали су медији прошлог мјесеца.

Вујичић је рекао да му је Павловић саопштио да је добио прилику за приправнички стаж, те да ће му финансијски помоћи око плаћања дуга за струју.

- Град Приједор ми је пружио помоћ у виду запослења, односно приправничког стажа који нисам обавио. Дипломирао сам о теми реформа јавне управе, а нисам могао наћи запослење у струци, па сам радио друге послове као што је складиштар и остало. Такође, град је спреман да ми помогне у вези са плаћањем дуга за струју - рекао је Вујичић након пријема.

Он се захвалио Павловићу и Градској управи Приједор јер ће помоћи да изађе из тешке ситуације у којој се нашао након што је остао без посла складиштара.

Градоначелник Павловић сматра да се мора помоћи сваком младом човјеку, поготово који се кроз живот сам бори и пружити прилику да се покаже и докаже.

- Градска управа је јасно оријентисана у том правцу. Сви млади људи треба и морају имати шансу - рекао је Павловић.

Захвалност Павловићу и Градској управи исказао је и Паспаљ, који је проглашен за најбољег гитаристу на електричној гитари у свијету у избору америчког часописа "Свијет гитаре".

Паспаљ је навео да је позитивно изненађен позивом градоначелника Павловића да му ода признање за успјех, који је, како је навео, позитивна промоција града на Сани и Републике Српске.

- У посљедњих 15 дана контактирало ме око 200 медија, међу којима су и они из Њемачке, Канаде, Америке и бивше Југославије и свугдје се спомене, ако не Република Српска, онда Приједор. Свакако ми је драго да се име Приједора пронесе барем у нашим музичким круговима широм свијета - истакао је Паспаљ.