latinica  ћирилица
09/01/2021 |  15:20 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Вучевић: Србија и Српска су једна кућа са двоја врата

Честитку поводом Дана Републике Српске данас је упутио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је истакао да су Србија и Српска у културном и идентитетском смислу једна кућа са двоја врата и да њихови односи никада нису били бољи
Милош Вучевић - Фото: РТС
Милош ВучевићФото: РТС

Вучевић је додао да само у Новом Саду данас студира око 7.000 студената из Српске.

- Са обе стране Дрине су управо млади, који су најважнија спона међу државама, ти који ће сутра бити спремни да воде компаније, општине, државе, да буду успјешни људи у сваком погледу - навео је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је пожелио да млади са обје стране Дрине остану у својим градовима и државама, да се не расељавају широм свијета.

- Нека нам се млади не расељавају широм свијета, већ да помогну својим знањем државе из којих су поникли, јер само они, новом енергијом и снагом, гарантују даљи развој и напредак својих средина - додао је он.

Вучевић је поручио да је дијељење српског народа по разним основама данас далека прошлост.

- Српски народ је вијековима дијељен, али то је данас коначно далека прошлост и то захваљујући заједничким залагањем Александра Вучића и Милорада Додика. Односи Србије и Републике Српске никада нису били бољи. Живјела Србија, живјела Српска! - навео је Вучевић у честитки коју је објавио на "Инстаграму".