latinica  ћирилица
09/01/2021 |  15:26 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Пријем за Приједорчане који су обиљежили протеклу годину (ВИДЕО)

Градоначелник Приједора Далибор Павловић организовао је пријем за Приједорчане који су својим радом обиљежили 2020. годину.
Приједор - пријем за храбре и хумане припаднике полиције - Фото: СРНА
Приједор - пријем за храбре и хумане припаднике полицијеФото: СРНА

Градоначелник Приједора Далибор Павловић истакао је да су у Градској управи одлучили да на Дан Републике захвале људима који су обиљежили прошлу годину.

Павловић је истакао да ће са бољим Приједором бити боља и Република Српска, те да је много људи у овом граду који су обиљежили 2020. годину.

- Али, нисмо их све данас могли позвати због епидемилошке сиутуације. Зато смо скромно обиљежили наш Дан Републике Српске, али ћемо већ послије годишњих одмора почети припремати обиљежавање Дана Републике Српске за наредну годину и сви ћемо дати свој допринос да тај дан буде свечан и најбитнији у години - рекао је Павловић.

Он је напоменуо да је Република Српска створена у рату, да је на овим генарацијама да је одбране и сачувају, а на млађима да она постоји дуго година.

- То је оно што ћемо радити у наредном периоду. Морамо да сачувамо Републику Српску кроз институције и то нема алтернативу. Република Српска нема алтернативу. Оно што најбоље будемо могли радити, ми ћемо радити за њен опстанак и за бољи наш град - изјавио је Павловић.

На пријему су били припадници Полицијске управе Приједор, представници ковид одјељења приједорске болнице и ковид амбуланте Дома здравља, Хигијенско-епидемиолошке службе, Удружења воћара и Омладинског савјета.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић рекао је да је на пријем дошао са седам полицијских службеника, од којих су тројица припадници Жандармерије, а четворица припадници редовних полицијских снага.

- Ту сам са колегама који су се 2020. истакли у спасавању људских живота, које је похвалио МУП Републике Српске, а градоначелник је на овај начин хтио дати допринос и указати на опасности са којима се срећу полицијски службеници приликом извршавања редовних послова и задатака. Када то од нас ситуација захтијева, спремни смо и живот ризиковати да би пружили помоћ грађанима - поручио је Вујановић.

Начелник Инфектологије у Болници "Др Младен Стојановић" Борис Ћургуз, који је на челу ковид одјељења, захвалио је градоначелнику и честитао му Дан Републике.

Предсједник Удружење воћара Приједор Младен Марјановић подсјетио је да су воћари са својим машинама дезинфиковали улице Приједора у борби против вируса корона.

- Град је увијек уз воћаре, воћари ће увијек помоћи када буде требало. Надамо се да слиједи много боље вријеме, него што је било прошле године - додао је Марјановић.