latinica  ћирилица
09/01/2021 |  18:18 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Селаковић: Будите поносни на оно што сте створили (ВИДЕО)

Српски народ у Републици Српској треба да буде поносан на оно што је створио, изјавио је министар спољних послова Србије Никола Селаковић на Свечаној академији поводом Дана Републике Српске.
Никола Селаковић -
Никола Селаковић

Селаковић је нагласио да Српску може да разграђује и разводњава само онај који је и стварао јер она је историјски и политички чинилац и непромјењива чињеница.

Врховни интерес српског народа у времену пред нама јесте, каже Селаковић, борба за очување мира и стабилности.

- Мир и стабилност морају да буду наш национални пројекат и наша национална грађевина, а Србија и Република Српска у том настојању морају да буду јединствене чак и онда када се у тој борби суочавају са онима којима ти циљеви нису приоритетни - поручио је Селаковић.

Селаковић је нагласио да је српски народ један и у вриједносном смислу недјељив. Везује нас наш језик, култура, историја и традиција, нaше Светосавље, наша херојска прошлост и заједничка етика, наша љубав према слободи и нашој црвено - плаво - бијелој застави.

Србија воли, поштује и подржава Републику Српску и на то је обавезује не само убједљива већина мишљења грађана Србије већ и међународно право - Дејтонски мировни споразум, поручио је Селаковић.

- Нека Србија и Република Српска наставе да живе у слози и љубави и нека се између нас никада нико више не дрзне да поставља баријере и препреке тамо гдје треба да стоје мостови и испружене братске руке – рекао је Селаковић.