latinica  ћирилица
11/01/2021 |  07:44 ⇒ 07:45 | Аутор: sputniknews.com

Тешка повреда Богдана Богдановића

Богдан Богдановић, кошаркаш Атланте Хокс, сломио је кост у кољену, утврђено је послије детаљних прегледа, објавила је франшиза из Џорџије.
Богдан Богдановић (фото: Brandon Dill) -
Богдан Богдановић (фото: Brandon Dill)

Лоше вијести стигле су за српског кошаркаша дан након што је завршио раније утакмицу са Шарлот Хорнетсима.

Магнетна резонанца је показала да му је дијагностикован алвузијски прелом кости десног кољена са повезаним запаљењем меког ткива.

Овакви типови фрактуре нужно не захтијевају операцију, лијече се уз помоћ леда и одмарањем, међутим, све зависи колико је велико оштећење.

Из Атланте још нису саопштили колико ће дуго одсуствовати Богдановић и више информација биће доступно средином или крајем ове недјеље.

Алвузијски прелом укључује одвајање дијела кости од мјеста причвршћивања који је резултат повлачења лигамента, тетиве или зглобне капсуле.

Опоравак од овакве повреде може да траје од шест недјеља до шест мјесеци, а с обзиром да је Богдан доживио фрактуру и да је све повезано са запаљеним ткивом, вјероватно га нећемо гледати дужи период у акцији.

Српски кошаркаш пред почетак ове сезоне дошао је у Атланту као велико појачање потписавши четворогодишњи уговор вриједан 72 милиона долара.

Богдановић се мучио у првих девет утакмица просјечно биљеживши девет поена, четири скока и двије асистенције за 24 минута у просијеку.