latinica  ћирилица
11/01/2021 |  12:32 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Сагласност за ратификацију Споразума о заједничком прелазу Братунац-Љубовија

Комисија за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ дала је данас позитивно мишљење и Дому препоручила да да сагласност за ратификацију Споразума између Савјета министара и Владе Србије о изградњи и успостављања новог заједничког граничног прелаза на локацији Братунац - Љубовија.
Гранични прелаз, Љубовија-Братунац - Фото: РТРС
Гранични прелаз, Љубовија-БратунацФото: РТРС

На сједници је дата сагласност и за ратификацију Споразума о примјени 11. дијела Конвенције УН о праву мора од 10. децембра 1982. године, те нота - споразума о финансијској сарадњи између Савјета министара и Владе Њемачке за 2014. и 2015. годину, саопштено је из Представничког дома.

Ради одсуства предлагача са дневног реда сједнице скинута је посланичка иницијатива Предрага Којовића, Аиде Баручије, Мирјане Маринковић-Лепић и Дамира Арнаута.

Овом иницијативом се налаже Министарству правде и Министарству спољних послова да у року од 10 дана од дана усвајања иницијативе започну процедуру тражења, дипломатским и другим прикладним каналима, информација и документације од надлежних органа САД да је Никола Шпирић "био укључен у јавну корупцију и остварио корист од ње, укључујући остваривање непрописне користи током обављања јавних функција и ометање јавних процеса током свог мандата као члана Представничког дома парламента БиХ".

Комисија је к знању примила Извјештај са састанка Парламентарног пленума Енергетске заједнице од 9. децембра 2020. године.