latinica  ћирилица
11/01/2021 |  13:31 ⇒ 13:32 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Потребна мишљења надлежних институција

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о спречавању и сузбијању злоупотреба дрога упућен у процедуру прибављања одговарајућих мишљења надлежних институција прије него што се нађе на сједници Савјета министара.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је подсјетио да је Савјет министара 3. децембра утврдио приједлог одговора на питање посланика СДП-а Саше Магазиновића у вези са легализацијом канабиса у медицинске сврхе, а у којем су прецизно дефинисане процедуре за овај процес.

- Савјет министара је 2. септембра прошле године донио одлуку о именовању чланова Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога која ће у складу са надлежностима кандидовати питање легализације канабиса у медицинске сврхе како би институције заузеле коначан и званичан став. Говорим о овој комисији и сједници Савјета министара јер претходни сазив ове комисије 2019. године није постигао сагласност у вези са измјеном овог закона - рекао је Тегелтија.

Тегелтија је истакао да има пуно разумијевање у вези са активношћу Магазиновића како би се учинили кораци ка легализацији кабаниса у медицинске сврхе.