latinica  ћирилица
11/01/2021 |  15:41 ⇒ 15:45 | Аутор: Мондо

Веселин Вујовић представљен у РК Борац

Рукометни клуб Борац м:тел ове зиме одлучио се на промјену тренера, а за новог шефа стручног штаба изабрао Веселина Вујовића и тако прилично изненадио рукометну јавност у цијелом региону.
Веселин Вујовић (фото: MONDO/Nebojša Šatara) -
Веселин Вујовић (фото: MONDO/Nebojša Šatara)

Легенда југословенског рукомета прихватила је позив РК Борац м:тел који сада жели да направи искорак и да освоји трофеје у БИХ, али и прође што даље у ЕХФ купу.

Вујовић је стигао у Бањалуку, а након што се у недјељу састао са екипом и стручним штабом у понедјељак је и званично промовисан као тренер Борца.

- Једноставно свјетска и југословенска легенда, сувишно је представљати Вују. Борац заслужује гиганта какав је Вуја. Имамо велике амбиције, а корак ближе смо њиховом остварењу доласком Вује - рекао је предсједник Борца Саша Кондић.

Веселин Вујовић на представљању је рекао да му је част што је дошао у велики клуб и да ће се трудити да оправда повјерење.

- Ове ријечи ме обавезују, откако сам дошао у Бањалуку, сви ме гледају као легенду. Мени је част што сам дошао у велики клуб - рекао је популарни Вуја и додао да су преговори били врло кратки.

- Брзо смо се договорили и трудићу се да све ово оправдам. Могу само да кажем све најљепше о Борцу и Бањалуци - истакао је Вујовић.

На подсјећање новинара да је Јовица Цветковић рекао да је бањалучки Борац у рукомету оно што је Реал Мадрид у фудбалу, Вуја се сложио и рекао, жао ми је што се ја тога нисам први сјетио.

- Морам да кажем да у моје вријеме, играчи из БиХ, небитно из ког дијела су били јако добри. Босанци су увијек били едуковани играчи и људи на које се може увијек ослонити. Здравко Рађеновић је вјероватно најбољи играч у историји бивше Југославије. Можда би он рекао да сам ја, али ја се уопште не бих требао поредити са Белим - истакао је Вујовић.

Вујовић је потписао уговор на пет мјесеци, али оставља отворену могућност да и дуже остане у Бањалуци.

- Долазак у Борац никако не сматрам за корак назад у каријери. Потписао сам на пет мјесеци, а онда ћемо видјети да ли је Вуја за Борац и обрнуто - рекао је Вујовић.

Након синоћњег упознавања са екипом данас ће одрадити први тренинг са екипом Борца.

- Праву слику постојећег тима цу стећи тек кад почнемо с радом, али бих лагао да кажем да Борац нема квалитет. Покушаћемо да нађемо добра и квалитетна појачања, а почећемо од голманске позиције која је приоритет - истакао је популарни Вуја.

Мирко Микић остаће у стручном штабу, као и сви остали који су досад били и ту неће бити промјена.

- Стручни штаб остаје исти, нема потребе да то мијењамо. Само сам ја ту као појачање. Знате како кажу у Далмацији: "Човик и товар знају више од човика" - напомиње Вујовић.

- Не познајем добро Премијер лигу БиХ, више сам пратио репрезентацију из Загреба, али са нечим сам се упознао већ, а потрудићу да све добро анализирам - рекао је Вујовић.

Долазак Вујовића у Борац поздравио је и рекордер по броју наступа и најбољи стријелац у историји репрезентације Југославије, легендарни Драган Шкрбић.