latinica  ћирилица
11/01/2021 |  16:01 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Нема смјене Савјета министара; Тегелтија: Пропали неаргументовани напади (ВИДЕО)

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није подржао захтјев за смјену Савјета министара који су иницирали опозиционе странке из Федерације БиХ, а подржали посланици СДС-а,ПДП-а и ДНС-а.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Од 40 посланика за смјену је гласло 13, против 24, док су три била суздржана.

Предлагачи захтјева за иницирање гласања о смјени су посланици Наше странке Предраг Којовић, Аида Баручија, Мирјана Маринковић Лепић, Дамир Арнаут и СДП-а Нермин Никшић, Саша Магазиновић, Зукан Хелез и Нада Младина.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија захвалио је посланицима већине у Парламентарној скупштини БиХ која је подржала актуелни сазив Савјета министара и која је одбацила захтјев опозиције за његову смјену.

- Данас смо у парламенту БиХ чули много тога од представника опозиције, али највећи дио њихове расправе био је неаргументован - рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, такво понашање опозције је и било очекивано и није никакво изненађење, али је свакако изненађујући био тон дискусија неких од посланика у Представничком дому који су износили паушалне и неаргументоване оцјене о раду актуелног сазива Савјета министара и његових чланова.

Исто тако, додао је он, то је и прилика и подсјећање Савјету министара да треба више да комуницира и да у јавности представља свој рад.

- Оно што нама сада остаје, јесте да наставимо да радимо на приоритетима које смо дефинисали за 2021. годину. У фокусу су нам двије ствари - борба са епидемијом вируса корона и да у што већој мјери санирамо економске посљедице ковида 19 - нагласио је Тегелтија.

Тегелтија је након расправе рекао и да у БиХ ниједна ствар није заустављена нити нереализована зато што то није урадио Савјет министара и да су блокаде на неким другим мјестима.