latinica  ћирилица
11/01/2021 |  16:17 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

У Камбери се отвара Колеџ Светог Саве

Његово преосвештенство епископ аустралијско-новозеландски Силуан најавио је да ће уочи Савиндана бити отворен Колеџ Светог Саве у Камбери, главном граду Аустралије.
Колеџ Светог Саве - Фото: Screenshot
Колеџ Светог СавеФото: Screenshot

Он је позвао све да се молитвено окупе 26. јануара, уочи празника Светога Саве, да литургијски отворе прву српску свету школу на "петом континенту", која треба да започне рад управо на празник посвећен утемељивачу српске цркве, државе и школства.

- Из Камбере, из нашег колеџа посвећеног Светом Сави и храма посвећеног Рођењу Христовом, наша деца, а преко њих и цео свет, нека буде обасјан светлошћу Господњом, светлошћу свесмисла који доноси Божић - наведено је у поруци владике Силуана, коју је објавила Митрополија аустралијско-новозеландска на својој "Фејсбук" страници.

Владика Силуан је пожелио да овај колеџ постане пут који ће обасјати све људске странпутице и повести тим јединим истинским путем остварења човјека на овој земљи - путем који води у свесмисао и живот.

- Будући да се приближавамо отварању колеџа, радост је још већа, али исто тако и потреба. Уздамо се у снагу Божију, у благослов Господа Христа, а и подршку свих наших вјерних, да ћемо ово дјело окончати и остварити - навео је владика Силуан.