latinica  ћирилица
12/01/2021 |  08:04 ⇒ 09:16 | Аутор: СРНА

Вучић: Никад о саопштењима СДА, само о опасности плана да се укине Српска

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да не жели да стиче поене у Србији одговарајући оштро на саопштења СДА, као и да само говори о опасности плана да се укине Република Српска.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

Вучић је истакао да готово никада не одговара на саопштења СДА, јер српска снага не смије да значи српску бахатост, већ мудрост и рационалност.

На констатацију да је план СДА да се укине Република Српска, Вучић је истакао да он говори о опасности тог плана, али да никад не говори о представницима СДА.

Он је истакао да Србија жели да са Бошњацима, као и са свима осталима у региону има најбоље могуће односе, те да ће једнога дана и представници СДА увидјети да из Србије нису стизали оштри одговори, а можда и то да Влада Србије издваја велика средства за дио своје земље који они зову Санџак.

Он је напоменуо да се из буџета Србије издвајају средства за изградњу пута Нови Пазар - Тутин, као и за ауто-пут Београд-Сарајево.

- То су велике ствари за људе, градимо путеве, улажемо тамо гдје никада није улагано. О томе размишљамо, а не о томе да се с неким сукобљавамо - додао је Вучић.