latinica  ћирилица
12/01/2021 |  10:33 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Бањалука: Одузета дрога и ухапшена особа са Интерполове потјернице (ФОТО/ВИДЕО)

Службеници Полицијске управе Бањалука су јуче у оквиру оперативне акције кодног назива "Логан" ухапсили С.С. из Новог Сада, С.С., М.Г. и Б.Ђ. из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, фалсификовања исправа, као и других кривичних дјела, саопштено је из ПУ Бањалука.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Како РТРС незванично сазнаје ријеч је о Стефану Стефановићу из Новог Сада, док су из Бањалуке Слободан Станковић, Младен Гајић, војник у ОС БиХ и Бојан Ђурић, таксиста.

Фото: РТРС

Одузето је 10.500 КМ.

Фото: РТРС

Извршеним провјерама кроз службене евиденције утврђено је да је за С.С. из Новог Сада расписана Међународна Интерполова потјерница због тешког убиства.

Фото: РТРС

Оперативним радом, полицијски службеници су дошли до сазнања да С.С. користи фалсификовану личну карту на име Никола Радишић и да се под тим именом креће на подручју Града Бањалука.

- Извршен је претрес стана и других просторија које користи С.С. из Новог Сада, на подручју Града Бањалука, којом приликом је пронађено и одузето око 30 грама бијеле прашкаста материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин - истиче се у саопштењу.

Фалсификована исправа (Фото: РТРС)

У саопштењу се наводи да је пронађено око 60 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, већа количина новца, вага за прецизно мјерење, мобилни телефони, фалсификована лична карта Републике Србије на име Никола Радишић, фалсификована лична карта и возачка дозвола Швицарске на име Никола Радишић као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

 Заплијењена дрога (Фото: РТРС)

Мјере и радње у оквиру ове акције су предузете под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Фалсификована исправа

У току је криминалистичка обрада лица.

Фото: РТРС