latinica  ћирилица
12/01/2021 |  12:36 | Аутор: СРНА

Евакуисано 67 људи

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије са специјалистичким тимовима са спасавање и рад на води евакуисали су 67 особа из објеката који су поплављени изливањем бујичних потока на југу централне Србије.
Поплаве на Космету (Фото: MUP.RS) -
Поплаве на Космету (Фото: MUP.RS)

Из Дољевца су евакуисане 32 особе, 10 из Беле Паланке, осам из Бујановца, шест из Бојника, четири из места Златокоп код Врања, три из Пирота, двије из Лесковца, те по једна из Димитровграда и из Доње Трнаве код Ниша, саопштено је из МУП-а Србије.

Усљед обилне кише, изливања бујичних водотокова и проблема у водоснабдијевању, проглашена је ванредна ситуација на подручју Ниша и Лесковца, те општина Житорађа, Дољевац, Димитровград, Власотинце и Гаџин Хан, као и у дијелу општине Пријепоље због обилних сњежних падавина.

Водостаји ријеке Нишаве и Јужне Мораве код Ниша су у фази опадања.

У Јабланичком управном округу ситуација је стабилна, а припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Лесковац наставиће обилазак терена.

На подручју Пиротског управног округа, усљед изливања Нишаве и појаве бујичних поплава, дошло је до плављења домаћинстава у насељима Сарлах, Рогоз, те Присијанском насељу, као и у околини Димитовграда.

Прати се ситуација на подручју Беле Паланке, а у остатку Пиротског управног округа је стабилна и водотокови су у опадању.