latinica  ћирилица
12/01/2021 |  16:33 | Аутор: СРНА

Пуповац: Помоћ дијелимо свима којима је потребна

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац рекао је, коментаришући стање у земљотресом погођеном подручју Баније, да се помоћ дијели свима којим је потребна.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Он је навео да се шлепери са грађевинским материјалом, који су донирали људи из различитих дијелова Хрватске, налазе у Комуналцу и да су доступни свима, као и да ће гумене чизме када дођу бити подијељене свима.

- Исто тако, кад је посриједи наше донирање помоћи, донирамо је припадницима исламске вјере, /Удружењу/ `Мерхамет` смо за потребе обнове кухиње подијелили властита средства, ромској заједници за подручју Сиска и других мјеста, такође, солидарно пружамо социопсихолошку помоћ и достављамо храну и хигијенске потрепштине. То ћемо наставити и убудуће -  рекао је Пуповац, преноси Н1.

Пуповац је потврдио да ће подржати оснивање саборске комисије која би се бавила питањем обнове кућа након протеклог рата.

- Ми ћемо подржати да се то истражи јер знамо из ранијег искуства како се гради. Ја то знам из искуства властите породице, родитељске куће. Знамо гдје и како се то знало радити. Ни у овоме, као ни у чему другом, не смије бити генерализације, не смије бити приступа који ће имати карактер хајке, треба утврдити који су извођачи и подизвођачи. Знало се догодити да један извођач има неколико подизвођача и то је био огроман проблем који је нарушавао квалитет градње - рекао је Пуповац.

Коментаришући изјаву чланице ХДЗ-а и потпредсједника Европске комисије Дубравке Шуице, која је на јучерашњем састанку Предсједништва те странке рекла да је, евидентно да медији покушавају да сруше ХДЗ, а да се то види и из тога што "Бановину зову Банијом", Пуповац је рекао да је Шуица највећу штету направила себи и својој странци.

- Што се тиче мог осјећаја према томе, ја говорим језиком за који сматрам да је примјерен и добар, па тако и у овом случају. Ријеч Банија има дугу употребу у нашем језику, није никоме сметала, није је нико наметао - рекао је Пуповац.

Пуповац је, између осталог, цитирао лингвисту Крешимира Сучевић-Међерала: "Слушајте људе који о томе могу нешто рећи, а које не мучи национализам".