latinica  ћирилица
12/01/2021 |  17:28 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Модрича: Скупштинску већину чине СНСД, СП и НПС (ВИДЕО)

Скупштинску већину од 14 одборника у новом сазиву Скупштине општине Модрича, који чини 27 одборника, формираће СНСД, са СП-ом и НПС-ом.
Модрича - коалиција - Фото: РТРС
Модрича - коалицијаФото: РТРС

Мјесто начелника припало је кандидату СДС-а, а представници нове скупштинске већине кажу да не желе да опструишу његов рад, већ да буду спона локалне и републичке власти.

Скупштинску већину чиниће шест одборника СНСД-а, пет одборика Народне партије Српске и три одборника СП-а. Тако ће законодавна власт бити у рукама ове тројке, док ће извршну власт предводити СДС-ов начелник.

- Немамо намјеру да будемо опструкција начелнику, већ желимо да му будемо помоћ, да сваки грађанин осјети напредак и бољи живот у Модричи - рекао је Јован Мишић, в.д. предсједника ОО СНСД Модрича.

Наставак сарадње са Владом Српске један је од пресудних фактора због кога је НПС одлучио да подржи скупштинску већину коју предводи СНСД.

- Због најновијих дешавања унутар ДНС-а и самовоље предсједника Ненада Нешића, комплетан Одбор у Модричи је одлучио да приступи формирању новог политичког субјекта и ми убудуће дјелујемо као НПС, а у СО Модрича дјеловаћемо као независни одборници - рекао је Синиша Никић из НПС.

Ко год да је начелник неће му бити лако, кажу социјалисти. Пред Модричом је рјешавање бројних проблема, а због низа околности, проблема има и у вези с буџетом. Скупштинска већина настојаће да реализује приоритетне пројекте, а један од њих је индустријска зона.

- Модричка привреда је била четврта привреда на подручју БиХ прије ратних дешавања. Да ли је могуће да ми у таквој привреди нисмо могли да направимо амбијент који би данас био примјер за све? - пита Ристо Марић, предсједник ОО СП Модрича.

У СНСД-у кажу да су врата постизборне коалиције отворена за све оне који желе напредак Модриче, а позивају и начелника на сарадњу. Опозицију ће чинити СДС са осам одборника, СПС-Будућност Српске и ПДП са по два одборника, док је једно одборничко мјесто припало СДА.