latinica  ћирилица
12/01/2021 |  19:42 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Костајница: Састанак привредника - доставити извјештаје о штетама (ВИДЕО)

Сада је већ извјесно да су оштећења на привредним објектима у Костајници након земљотреса мања него на стамбеним објектима. Привредници треба да што хитније начелнику општине доставе детаљне информације о штети.
Састанак привредника са начелником општине Костајница - Фото: РТРС
Састанак привредника са начелником општине КостајницаФото: РТРС

Од привредних предузећа највећу штету претрпио је погон Конфекције Сана-Линеа. Весна Блануша, радница конфекције, каже да је у вријеме земљотреса била у погону и тек када је малтер са стропа почео да пада, схватила је да је у опасности.

- Тог тренутка сам стајала код стола. Не могу вам то описати, било је страшно. И данас осјећам исти страх, можда зато што сваки дан осјетимо подрхтавање - прича Блануша.

Маријана Бучевац, директорка Конфекције Сана-Линеа, истиче да у фабрици има доста пукотина по зиду.

- Двије канцеларије морали смо да иселимо пошто нису више за упоптребу. Имали смо мало проблема и око гријања јер су помјерене и цијеви - додаје директорка Бучевац.

На састанку привредника са начелником општине Николом Јањетовићем договорено је хитно формирање привредног савјета и прикупљање података о евидентираној штети.

- Морамо да видимо на који начин помоћи привредницима у општини Костајница. Требамо да утврдимо колику су они штету претрпили у овом земљотресу и на који начин општина може помоћи привредницима у Костајници - нагласио је Јањетовић.

Осим што су радници, на чијим је домовима причињена штета морали да одсуствују с посла, привредна предузећа у Костајници, углавном извозно оријентисана, након земљотреса нису прекидала производњу.