latinica  ћирилица
13/01/2021 |  10:10 ⇒ 10:29 | Аутор: СРНА

Зимска идила на Јахорини, више од два метра снијега (ФОТО)

На олимпијској љепотици Јахорини већ 46 дана у континуитету траје скијање, за које су услови на планини одлични будући да има више од два метра снијега, а на стазама 130 центиметара утабаног, рекла је Срни портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Ћеремиџић.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Ћеремиџићева је истакла да су ски-стазе, захваљујући доброј припреми, инфраструктурним радовима и новим сњежним падавинама идеално припремљене.

Ћеремиџићева је навела да на Јахорини одавно није било више снијега, који пада данима, што им свакако иде наруку, али и да систем за осњежавање ради када год то услови дозвољавају.

- Новитет ове сезоне је свакако и пјешачка стаза до врха планине, гдје се налазе Олимпијски бар и језеро. Са врха Јахорине пружа се прелијеп поглед на олимпијске планине Игман, Бјелашницу и Требевић. У вечерњим часовима, када све одише миром и тишином, освијетљена пјешачка стаза дужине три и по километра представља посебну атракцију - поручила је Ћеремиџићева.

Јахорина (фото: СРНА)

Према њеним ријечима, највише гостију им стиже из БиХ, али и земаља региона - Хрватске, Србије, Црне Горе, па чак и Словеније, због чега су готово сви смјештајни капацитети на Јахорини попуњени.

Ћеремиџићева је истакла да је најважније да се поштују епидемиолошке мјере, те да гости могу да уживају у безбједном и безбрижном боравку будући да сви посјетиоци на планини имају могућност да ураде PCR тест.

Ћеремиџићева је подсјетила да су скијалиште отворили први у Европи, да су све стазе и инсталације у функцији, укључујући и ноћно скијање свако вече од 18.00 до 21.00 час, тако да скијалиште ради пуним капацитетом.

Ћеремиџићева је додала да су путеви према Јахорини проходни.