latinica  ћирилица
13/01/2021 |  11:31 ⇒ 13:38 | Аутор: РТРС

Сезона на Козари отворена бесплатним ноћним скијањем (ВИДЕО)

Скијашка сезона на Козари отворена је синоћ, бесплатним ноћним скијањем. За сада љубитељи зимских спортова могу скијати на стази Козара 1, а отворена је и стаза за дјецу.
Ноћно скијање - Фото: РТРС
Ноћно скијањеФото: РТРС

Временски услови омогућили су рад дјечије стазе у току дана и ноћно скијање за одрасле од 18 до 21 час. Заљубљеници у зимске спортове са одушевљењем су дочекали почетак рада скијалишта.

- Напокон да отворимо ову скијашку сезону на Козари да се мало и подружимо, да није све корона. Козара јје наша љепотица, одлична је стаза- каже Приједорчанин Дарко Драгић.

- Искрено сам се изненадио бројем људи који су овдје присутни. То је доказ да људи његују планину Козару и скијање као спорт и уживају у лијепом ваздуху и скијању наравно - додаје Драган Дошен.

Козара има три стазе, а у функцији су и оба лифта за скијаше.

- За сада је била изврсна сарадња са планинарским друштвом и надам се да ће и тако и даље остати. Радићео на проширењу капацитета и да афирмишемо Козару у туристичком смислу - нагласио је Божидар Николетић, в.д. директора Националног парка Козара.

Поштовање епидемиолошких мјера обавезно је и на Козари.

Божо Грбић, предсједник Планинарско-скијашког друштва "Љубијски рудар" каже да инсистирају на поштовању мјера.

- На све стране смо поставили упозорења. Имамо дежурне на стазама који упозоравају на ношење било обичне маске или бандос маске - додаје Грбић.

У наредном периоду, уколико временски услови дозволе, биће отворена и стаза дуга 850 метара. До тада, скијање на Козари је свакодневно од 11 до 16 часова, и ноћно од 18 до 21 час.