latinica  ћирилица
13/01/2021 |  13:14 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Кошарац и Грујичић поздравили одобрење 1,5 милиона КМ Сребреници

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и начелник општине Сребреница Младен Грујичић данас су поздравили одлуку Савјета министара о одобрењу 1,5 милиона КМ за подршку једногласно усвојеним инфраструктурним пројектима у Сребреница, те изразили забринутост што ЦИК БиХ још није донио одлуку о потврђивању и објављивању резултата локалних избора у Сребреници.
Младен Грујичић и Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Младен Грујичић и Сташа КошарацФото: СРНА

На састанку у Сарајеву истакнуто је да су средства одобрена након неколико година непотребног застоја, с обзиром на чињеницу да је ријеч о преосталом дијелу обећане помоћи прошлог сазива Савјета министара развоју општине Сребреница, која је у износу од два милиона КМ најављена на Инвестиционо-развојној конференцији "Могућности и перспективе развоја Сребреница 2015" у новембру 2015. године.

- У септембру 2018. године за ове сврхе је одобрено 500.000 КМ, након чега је актуелни сазив Савјета министара у септембру 2020. године одобрио преостали дио финансијске помоћи - саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Кошарац и Грујичић разговарали су и о развоју локалних политика, те унапређењу пословног амбијента у Сребреници, са фокусом на спољнотрговински промет предузећа која послују на подручју ове општине "Економик", "АС дрво", Рудник олова и цинка "Сасе", Рудник боксита, "Петропројект", те "Превент".

На данашњем састанку изражена је забринутост због чињенице да Централна изборна комисија БиХ још није донијела одлуку о потврђивању и објављивању резултата локалних избора у Сребреници.

Кошарац и Грујичић су констатовали да је неопходно у што скоријем року потврдити изборне резултате, како би ова локална заједница наставила са нормалним функционисањем и дефинисањем развојних политика у интересу свих грађана.