latinica  ћирилица
13/01/2021 |  14:31 ⇒ 14:37 | Аутор: АТВ

Мајкић: СДС, ПДП и ДНС издали интересе Српске у Сарајеву

Посланици СДС-а, ПДП-а и ДНС-а нису се успротивили иницијативи Дениса Звиздића у Представничком дому, што је супротно ставовима Републике Српске поручила је Душанка Мајкић, посланик у Представничком дому, пише АТВ.
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија) -
Душанка Мајкић (Фото: Дејан Божић/РАС Србија)

Представнички дом ПС БиХ усвојио је иницијативу посланика СДА Дениса Звиздића којом се задужује Савјет министара да у року од 30 дана у процедуру упути приједлог закона о начину кориштења и располагања неперспективном непокретном војном имовином.

Против ове иницијативе били су посланици СНСД-а и Српског клуба, али како су посланици СДС-а, ПДП-а и ДНС-а у другом кругу гласања били суздржани, није било потребних десет гласова против како би ова иницијатива била одбачена. Против Звиздићеве иницијативе били су и посланици ХДЗ-а БиХ.

- Невјероватно је да су посланици СДС, ПДП и ДНС, омогућили усвајање иницијативе Дениса Звиздића на Представничком дому у вези расподјеле неперспективне војне имовине. Шаровић и Бореновић нису гласали, Нешић, Мектић, Пекић били суздржани, супротно ставу Републике Српске. Да се зна - поручила је Мајкићева на свом Твитер налогу.

Душанка Мајкић (фото: АТВ)