latinica  ћирилица
13/01/2021 |  14:44 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Појачана контрола спровођења епидемиолошких мјера

Надлежни инспекцијски органи данас и сутра, поводом обиљежавања Нове године по јулијанском календару, настављају са појачаним контролама спровођења превентивних мјера за сузбијања ширења вируса корона, па из Инспектората Српске позивају грађане и привредне субјекте да наставе одговорно да поступају.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Као и у дане протеклих празника, рад инспектора организован је у смјенама, те њихов долазак субјекти могу очекивати и након 22.00 часа, до када је тренутно прописано радно вријеме, саопштено је из Инспектората Српске.

- Иако је дошло до позитивних помака и стабилизације епидемиолошке ситуације и даље морамо остати одговорни. У дане протеклих празника показали смо да као друштво разумијемо колико је значајна превенција и да на тај начин чувамо себе и своје породице, те у том духу позивамо грађане и привредне субјекте да наставе одговорно поступати - наводи се у саопштењу.

У Инспекторату су напоменули и да инспекцијски органи свакодневно врше надзор у пословним објектима на Јахорини због појачане фреквенције грађана у току скијашке сезоне.

- На иницијативу Инспектората Републике Српске са почетком зимске сезоне на Јахорини одржан је састанак представника свих релевантних институција, а са циљем усаглашавања дјеловања на спровођењу мјера заштите од вируса корона - истиче се у саопштењу.

Из Инспектората наводе да је у децембру извршено 69 контрола на Јахорини, од којих је у два случаја утврђено да се у моменту вршења инспекцијске контроле привредни субјекти нису досљедно придржавали прописаних епидемиолошких мјера, због чега су им изречене казне у износу од 4.000 КМ.

Инспекција ће и у наредним данима наставити са редовним контролама пословних субјеката на Јахорини, додаје се у саопштењу.