latinica  ћирилица
13/01/2021 |  18:07 ⇒ 23:02 | Аутор: РТРС

Херојско дјело приједорских полицајаца (ВИДЕО)

Након што су примили дојаву, брзом интервенцијом полицајци Драган Тамбић и Александар Вукосављевић спријечили су жену у намјери да скочи са моста на ријеци Сани.
Приједор - полицајци који су спасили жену - Фото: РТРС
Приједор - полицајци који су спасили женуФото: РТРС

Поред полицајаца велику улогу у спасавању имао је и њихов суграђанин који је путем бесплатног броја 122 спријечио трагедију и могуће самоубиство.

Тамбић и Вукосављевић нису ни слутили да ће се радни дан уобичајених полицијских дужности претворити у спречавање трагедије. Јуче иза 18.00 часова добили су информације да је на приједорском мосту женска особа која има намјеру да скочи у Сану.

- Пришли смо службеним возилом, пошто сам се ја налазио на мјесту сувозача, изашао сам из службеног возила, потом пришао дјевојци и остварио вербалну комуникацију - прича Тамбић.

Након пет минута разговора, спријечена је трагедија, причају полицајци који кажу да у полицијског служби која траје близу три деценије нису се сусрели са оваквим случајем.

- Главни и основни задатак сваког полицијског службеника је да пружи адекватну помоћ сваком грађанину који се нађе у невољи - наглашава Тамбић.

Вукосављевић додаје да би тако поступио сваки полицијски службеник.

- Тако да не треба нас двојицу нешто посебно истицати. Вјерујем да би све и један службеник који би изашао на лице мјеста исто урадио и дао све од себе да спаси људски живот - каже он.

Колико год били скромни, ови полицајци спасили су један живот. Наш је задатак да, баш као што је то учинио анонимни суграђанин, овакве случајеве пријавимо позивом на бесплатан број 122.