latinica  ћирилица
14/01/2021 |  12:39 ⇒ 13:45 | Аутор: СРНА

Постоји ли страх од идеолошког рата у Америци?

Традиционална Америка излази на улице у разним градовима широм САД, док либералне демократе најављују увођење полицијског часа и јачају безбједносне снаге - многи аналитичари страхују од идеолошког рат у Америци, односно судара традиционалиста и глобалиста.
Демонстрације у САД (ФОТО: twitter) -
Демонстрације у САД (ФОТО: twitter)

Амерички конзервативци добили су своју "свету" жртву, о чијем је имену мало који од америчких водећих медија извијестио јавност, наводи "Геополитика".

Ријеч је о Ешли Бабит, ветеранки америчког ваздухопловтва из Сан Дијега, убијеној у пуцњави на Капитол хилу. Ова породична жена дошла је у главни град САД да подржи Доналда Трампа и није носила оружје.

У згради Конгреса Ешли је снимила селфи умотана у америчку заставу, када ју је погодио метак који је испалио члан обезбјеђења.

Да је на тај начин убијен симпатизер Џозефа Бајдена седмицама би о томе писали главни амерички медији и расправљали политичари.

Довољно је присјетити се политичког и медијског реаговања у вези са бруталним полицијским прекорачењем примјене силе при хапшењу Афроамериканца Џорџа Флојда.

САД су потпуно подијељено друштво и многе идеје демократа не свиђају се милионима Американаца. Многи од њих отворено се боје и зазиру од љевичарске агенде будуће администрације и Конгреса.

Многи страхују од "зелене агенде" или "грин дила", за који мисле да ће докрајчити домаћу индустријску производњу, да ће поскупјети храна, лијекови, струја, да ће се кренути у идеолошки обрачун и да ће радикални феминизам и ЛГБТ пропаганда уништити традиционалне институције попут породице и цркве.

Недавно је демократа Ненси Пелоси, предсједник Представичког дома Америчког конгреса, представила реформу пословника која предвиђа кориштење само "родно инклузивних" појмова у том дому.

Демократи предлажу уклањање појмова попут: отац, мајка, син, кћерка, ујак, стриц... Умјесто тога, предлажу кориштење појмова: родитељ, дијете, сиблинг /појам који означава брата или сестру/ и први рођак.

Само дан касније демократски посланик Мисурија у Представичком дому пастор Уједињене методистичке цркве Емануел Кливер, у жељи да "изједначи мушка и женска права", закључио је молитву пред отварање 117. сазива Конгреса ријечима "a man и а сwoman" /men - мушкарац, woman - жена/.

Дио јавности био је запањен чињеницом да пастор не зна да "амен" није ријеч енглеског коријена и да "мен" не означава мушки род, већ да је ријеч о изворно хебрејској ријечи која се преводи као: "заиста" или "нека тако буде".

Постоји стварна опасност да се побједници америчких избора /демократе/ почну освећивати ​​својим политичким и идеолошким противницима, а да ће ови други све више морати да се привикавају на ограничења слободе говора и класичну цензуру у комунистичком маниру, само много лукавију и софистициранију.

Тоталитаризам против којег су се САД толико пута бориле широм свијета сада пријети да уђе у домове самих Американаца, закључује "Геополитика".

Популарни телевизијски водитељ Такер Карлсон са "Фокс њуза" поручује:

"Оно што се догодило у Капитол хилу омогућиће људима на власти да одузму од вас сва ваша стечена америчка права - право на говор без страха од цензуре, право на окупљање, право на живот без надзора, те право на заштиту своје породице".