latinica  ћирилица
14/01/2021 |  13:44 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

Митрополит Хризостом: Да 2021. буде боља него претходна година (ВИДЕО)

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у Храму Сабора Светог архангела Гаврила на Палама и пожелио срећну и благословену 2021. годину.
Пале - Храм Сабора Светог архангела Гаврила - Фото: СРНА
Пале - Храм Сабора Светог архангела ГаврилаФото: СРНА

Митрополит Хризостом, којем су саслуживали старјешина храма Немања Манџић и локално свештенство, пожелио је много здравља и весеља са поруком да ова година буде боља од претходне, која је све затекла и изненадила.

- Данас је велики празник јер славимо и празник Христовог обрезања и Светог Василија Великог. Најважније је да будемо са Господом као што је он дошао да буде са нама јер његово име Емануил значи "са нама је Бог" - рекао је митрополит Хризостом новинарима након службе.

Митрополит Хризостом поручио је да људи у овој години увијек буду Господњи и са Господом, па ће све што буде бити благословено.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је свим православцима Нову годину по јулијанском календару са поруком "Мир Божији, Христос се роди!".

- Основна порука свих служби у вријеме божићних празника је да будемо људи, поштујемо једни друге, као што је у складу и са Христовим начелима, да будемо поштени и правични - рекао је Југовић.

Митрополит Хризостом привремено је постављен на чело Српске православне цркве након упокојења Његове светости патријарха српског Иринеја 20. новембра.

Митрополит дабробосански биће на челу СПЦ до избора новог патријарха, који према Уставу СПЦ треба бити изабран у року од три мјесеца од смрти претходника.