latinica  ћирилица
14/01/2021 |  14:44 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Уручене донације породицама у Костајници и Козарској Дубици

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов данас је у Костајници и Козарској Дубици уручио помоћ за пет породица, у укупном износу од 2.500 КМ.
Костајница - Арлов - хуманост - Фото: СРНА
Костајница - Арлов - хуманостФото: СРНА

Арлов је у Костајници уручио помоћ Петру Абдулају у износу од 600 КМ.

- Ова средства је обезбиједио наш анонимни донатор који више година помаже српски народ на Косову и Метохији, а помогао је и људе пострадале у земљотресу у Глини, на Банији - рекао је Арлов новинарима.

Он је навео да је помоћ уручена према препоруци дубичке и костајничке парохије.

- Уједно смо искористили прилику да посјетимо општину Костајница и да, у име Одбора, уручимо захвалницу Средњошколском центру у Костајници и књигу "Хумано срце Српске" јер је ова школа учествовала у нашој хуманитарној акцији изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за 158 дјеце са потешкоћама у развоју - рекао је Арлов.

Арлов је истакао да хуманост и мука спајају српски народ ма гдје да живи.

- Наш анонимни донатор сваке године за петоро дјеце на Косову и Метохији издваја својих 6.000 евра, издвојио је 2.000 евра за дјецу на Банији, посебно у Мајским Пољанама. Морам да кажем и да је 2019. издвојио 208.000 КМ својих средстава за 104 дјеце, односно треће и четврто дијете које је рођено у Зворничко-тузланској епархији - навео је Арлов.

Петар Абдулај, који је прије пет година у пожару остао без куће и породице и који болује од Кронове болести и дијабетеса, истакао је да му ова помоћ значи много и захвалио анонимном донатору.

Директор Средњошколског центра Костајница Јелена Јаћимовић Јањетовић захвалила је за уручену захвалницу и књигу.

- Ова књига ће нас у нашој школској библиотеци подсјећати на посјету Арлова и његов израз захвалности нама и нашим ученицима зато што смо учествовали у хуманитарној акцији - рекла је Јаћимовићева.