latinica  ћирилица
14/01/2021 |  19:16 ⇒ 15/01/2021 | 07:52 | Аутор: РТРС

Седми случај паљења аутомобила у Требињу, починилац непознат (ВИДЕО)

У Требињу још једна паљевина аутомобила. То је други такав случај од почетка ове године, а седми у посљедњих шест мјесеци. Ниједан случај још није расвијетљен. Због тога је данас ванредно засједао Форум за безбједност заједнице Града Требиња.
У Требињу избио пожар на аутомобилу "пасат" - Фото: СРНА
У Требињу избио пожар на аутомобилу "пасат"Фото: СРНА

Рано јутрос, око четири сата, изгорио је “пасат“ пред породичном кућом у насељу Виногради. Само девет дана раније слична слика - такође запаљен аутомобил у истом насељу, а у прошлој години пет таквих нерјешених случајева. Из полиције тврде да интензивно раде на откривању починилаца.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Требиње и требињско Окружно јавно тужилаштво предузеће све радње како би паљевине аутомобила у овом граду биле разоткривене, изјавио је данас начелник те управе Синиша Лакета.

Он је оцијенио задовољавајућим стање безбједности на подручју Требиња, истакавши да се већина грађана осјећа безбједно.

- Људи који су оштећени овим дјелима су поштени људи, вриједни грађани. Позвао бих све који имају податке који нам могу помоћи у раду да то пријаве на број 122 или Полицијској управи Требиње - рекао је Лакета новинарима.

Да ли нешто повезује све ове случајеве, из полиције не желе да открију, наводно у циљу истраге. Позивају грађане на срадњу: да уступе снимке видео-надзора или било какве информације ако их имају.

Треба да имамо повјерења у полицију, али морамо бити и забринути због оваквих случајева, сматра градоначелнник Мирко Ћурић. Неко оваквим поступцима жели да узнемири грађане, а није искључена ни политичка позадина, рекао је.

- Жртве су честити, поштени људи. Нема разлога за панику, али са пет оваквих случајева у прошлој години и два у овој, ситуација није оптимистична - додао је Ћурић.

Пука је срећа да посљедња паљевина није имала још горе посљедице, јер је пламен лако могао да захвати и кућу и околне објекте. Налаз увиђаја је показао да је кориштена запаљива течност, а материјалнаи трагови су упућени на вјештачење.