latinica  ћирилица
14/01/2021 |  20:56 ⇒ 20:57 | Аутор: Глас Српске

Најљепши позоришни комади поново на сцени бањалучких позоришта

Након празничних дана позоришне куће у Бањалуци враћају се редовним активностима, па љубитеље ове умјетности до краја мјесеца очекује неколико позоришних комада.
"Дервиш и смрт" (Фото: НПРС) -
"Дервиш и смрт" (Фото: НПРС)

Према репертоару Народног позоришта Републике Српске, у другој половини јануара у овој кући изводиће се већ добро познати и популарни комади "Дервиш и смрт", "Каролина Нојбер", "Школа за жене", "Ожалошћена породица" и "Гарсоњера".

Представа "Дервиш и смрт" биће одиграна 21. јануара у 20 часова, на Великој сцени, а већ 22. јануара љубитељи овог комада Меше Селимовића моћи ће погледати поновно извођење у исто вријеме.

Представа је рађена по истоименом роману Меше Селимовића, а радња представе смјештена је у два и по сата извођења на сцени. Позоришни комад "Каролина Нојбер" Небојше Ромчевића наћи ће се на даскама 25. јануара, са почетком у 20 часова, а Молијерова "Школа за жене" већ 26. јануара у исто вријеме. Добро позната представа Народног позоришта "Ожалошћена породица" биће одиграна 27. јануара, а "Гарсоњера" ће свој тренутак на сцени добити 28. јануара, такође у 20 часова.

Градско позориште "Јазавац" ће почети с радом 18. дана у текућем мјесецу, а свој рад ће званично започети представом "Скупштина", која ће се одржати 24. јануара, у 20 часова. Одмах затим услиједиће познате представе "Цело тело ту ме боли" са извођењем 28. јануара, у 20 часова, 30. јануара ансамбл ће извести представу "Истина", а задњег дана у мјесецу биће изведен комад "Таxиметар", такође у 20 часова.

Дјечије позориште Републике Српске малишане ће обрадовати већ 23. јануара, у 18 часова, извођењем представе "Маша и медо", а репризу ове представе моћи ће да прате сутрадан у 11 часова. На репертоару Дјечијег позоришта за овај мјесец налази се и представа "Ружно паче", за коју је планирано извођење 30. јануара, у 18 часова, а задњи дан у мјесецу малишанима ће уљепшати представа "Медвједић Тимотеј", коју ће моћи да прате од 11 часова.