latinica  ћирилица
14/01/2021 |  20:59 | Аутор: СРНА

Србија: Водостаји у опадању, без струје 30.000 потрошача

Водостаји Ибра код Краљева и Јужне Мораве код Сталаћке клисуре су у опадању, а због снијега и леда који су покидали далеководе на подручју Ниша и Краљева 30.000 потрошача је без струје.
Водостај - Фото: СРНА
ВодостајФото: СРНА

Ванредна ситуација због поплава и обилног снијега на снази је у 17 општина.

Без струје је и даље више од хиљаду домаћинстава у планинским селима Куршумлије, а екипе "Електродистрибуције" даноноћно су на терену и покушавају да отклоне кварове.

У Пчињском округу вода се углавном повукла у корита ријека, а у Врању, Бујановцу и Владичином Хану наредних дана ће на поплављено подручје изаћи комисије за процјену штете.

За најугроженије ромске породице у Власотинцу, гдје је под водом било 40 домаћинстава, општина је обезбиједила пакете са храном и средствима за хигијену.

Врх поплавног таласа прошао је прије подне кроз Краљево без штете у приобаљу Ибра и на водопривредним објектима, преноси РТС.

Због изливања Јужне Мораве и даље је затворен пут Крушевац-Ниш, па се саобраћај преусмјерава преко Рибарске Бање и Појата.

У Пироту је наложена хитна санација свих путева оштећених у поплавама.

На терену су и стручњаци Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" који контролишу исправност воде за пиће.