latinica  ћирилица
15/01/2021 |  17:58 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Бијељинској болници Орден заставе Републике Српске (ВИДЕО)

Међу одликованим здравственим установама у Републици Српској поводом Дана Републике је и бијељинска Болница "Свети врачеви".
Одликовање за бијељинску болницу - Фото: РТРС
Одликовање за бијељинску болницуФото: РТРС

Запослени у овој установи са поносом истичу да им је Орден заставе Републике Српске подршка и подстрек да се одговори на све изазове, које је донијела пандемија.

- Здравствени радници Болнице "Свети врачеви" у Бијељини показали су висок морал и професионалну одговорност у заштити здравља становништава у вријеме пандемије вируса корона и тај ентузијазам нас неће напустити - истиче директор ове здравствене установе Златко Максимовић, поносан на одликовање поводом Дана Републике.

Једанаест мјесеци након појаве првог регистрованог пацијента обољелог од ковида, бијељинска Болница је опремила три болнице за ковид, са око 200 кревета.

- Пандемија је промијенила живот људи у цијелом свијету, скоро годину дана, љекари и медицинско особље бијељинске Болнице су у ванредном стању. Помоћ привредника и градске управе у набавци медицинске опреме и других средстава била је приоритет - истиче Александра Радојичић, инфектолог ЈУ болница "Свети Врачеви" Бијељина.

У бијељинској Болници за ковид смјештени су и пацијенти из сусједних општина ове регије. Тренутно је на лијечењу 70 лица позитивних на вирус корона, од њих је 18 у тешком стању. Пред здравственим радницима је имунизација становништва, за коју се, како кажу, припремају планови вакцинације и едукација медицинских радника.