latinica  ћирилица
15/01/2021 |  17:58 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Хуманост возача камиона не познаје границе (ВИДЕО)

Возачи широм свијета 15. јануар обиљежавају као свој дан.
Градишка - Фото: РТРС
ГрадишкаФото: РТРС

У знак захвалности, данас су из Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка, припремили скроман ручак за све возаче, који су се задесили на царинском терминалу Чатрња.

Драгослава Шиника из Градишке познају многи добри и хумани људи. За њега нема препреке и ради 24 часа дневно. Помаже породицама које имају дјецу са сметњама у развоју, а покренуо је акцију набавке и дистрибуције лијекова којих нема у Републици Српској. У вријеме пандемије, десна рука су му били возачи камиона и пријатељи широм региона и Европе.

До сада је уз помоћ колега волонтера и добрих људи прикупљено више од 1.400 лијекова. Нико од породица није платио ни лијек ни доставу и тако ће бити док траје криза са вирусом корона. Појединих лијекова нема код нас и то ствара велики проблем родитељима, али оно што је бар мало позитивно је да надлежни фонд рефундира новац онима који га купе, уз овјерен рецепт из апотеке, истиче Шиник.

- Возачи, волонтери, случајни пролазници данас су се окупили да покажу своју хуманост. Како нам кажу, до сада није било никаквих проблема када прелазе границу и оно што је најбитније је да ниједно дијете није остало без потребног лијека - каже Шиник.

Угледајмо се на ове добре људе. Нека јануар не буде једини мјесец даривања. Потрудимо се да обрадујемо неког кад смо у могућности и да покажемо да смо хумани - напомињу возачи и волонтери.

Честитамо Дан возача и желимо угодну и мирну вожњу!