latinica  ћирилица
15/01/2021 |  18:56 ⇒ 18:56 | Аутор: srpskainfo.com

Топић: Улице чисте због Божије воље, а не рада зимских служби

Грађани најбоље знају у каквом је хаосу јуче био град. Имали смо проходне путеве, не захваљући раду градских служби, већ Божијој вољи, сунцу које се појавило на небу па је температура дошла у плус, рекао је то шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић коментаришући реакцију градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића на јучерашњу ситуацију у Бањалуци.
Драгослав Топић (фото:Mondo - Željko Svitlica) -
Драгослав Топић (фото:Mondo - Željko Svitlica)

Топић је рекао да и данас споредне улице нису очишћене.

- Улица у којој ја живим, манастира Гомионице, је била у потпуном колапсу неких 40 минута, гдје се грталица чак заглавила па је долазила полиција, морали су стављати ланце - навео је он и нагласио да је пут према Доњим Колима био тотално непроходан.

Постављам питање да ли ће се то дешавати и убудуће.

- Дјеца иду у школу радници путују на посао и ко ће одговарати у случају да неко закасни на посао због неочишћеног града. Искрено се надам да се таква ситуација се неће поновити. Не знамо ко је крив и не жалимо да окривљујемо раднике, који раде на одржавању. Ми чак сумњамо да градоначелник није издао налог за чишћење. Све се овдје ради под велом тајне. Видјећемо шта ће бити у наредном периоду даћемо још једну шансу када је у питању чишћење града, онда ћемо имати став - нагласио је Топић.

Он сматра да је данашња конференција за новинаре градоначелника на којој је говорио о јучерашњој ситуацији "популистичко спиновање".

- Данас смо добили обавјештење да градоначелник са грталицом Чистоће није обилазио терен и грађане, већ неку нерођену тетку у Бронзаном Мајдану. Ако је то посао градоначелника онда свака част. Онда је могао то радити са возилом које је испред Градске управе, које има погон на све четири точка и кошта више од 100.000 КМ а не на рачун грађана Бањалуке - закључио је он.