latinica  ћирилица
16/01/2021 |  09:37 ⇒ 11:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Воцап одлаже измјену услова коришћења

Воцап је објавио да за три мјесеца одлаже промјене услова коришћења, након што су многи корисници избрисали апликацију у страху да ће тај сервис за поруке дијелити њихове повјерљиве податке с Фејсбуком.
Воцап (илустрација: WhatsApp) -
Воцап (илустрација: WhatsApp)

Измјене су требале да ступе на снагу 8. фебруара, а сада је фирма објавила да се то неће догодити прије 15. маја.

Воцап је овом објавом и кампањом о задржавању старих услова коришћења сервиса покушао да спријечи масовни прелазак корисника на друге платформе, пише агенција Ројтерс.

Воцап је истакао да ажурирање неће утицати на то да се више података дијели са Фејсбуком, већ је, прије свега усмјерено на помоћ другим фирмама да боље комуницирају с клијентима преко те платформе.

- Знамо да је дошло до конфузије и дезинформација око тог ажурирања и желимо да објаснимо наше принципе и чињенице - нагласили су у саопштењу на блогу.

Разговори и преписка на Воцапу, као и локација и именик и даље ће бити шифровани, па ни Фејсбук ни Воцап неће имати могућност да корисите те приватне информације, тврди компанија.

Најава о ажурирању услова коришћења прошле недјеље је створила панику и изазвала бијес код бројних корисника који су рекли да се ради о напуштању основних вриједности Воцапа који је и стекао бројне кориснике управо репутацијом да су на овој платформи подаци корисника заштићени.

Међутим, штета је већ учињена – ових дана забиљежен је велики пораст скидања апликација попут Сигнала и Телеграма са Епл и Плеј стора.