latinica  ћирилица
16/01/2021 |  10:38 ⇒ 10:45 | Аутор: СРНА

Станивуковић запослио 13 службеника у кабинету без конкурса, плата секретарице 2.000 КМ

Градоначелник Бањлуке Драшко Станивуковић, од ступања на дужност до данас, запослио је 13 службеника у кабинету градоначелника, а ни у једном случају није расписан јавни конкурс, упркос томе што је управо то било једно од његових кључних обећања током предизборне кампање.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

Према јавно доступним подацима, највећи дио новозапослених су активисти из његове предизборне кампање, а међу њима је и неколико кандидата ПДП-а који нису успјели да се изборе за мјесто у новом сазиву Скупштине града.

У просјеку, од ступања на дужност градоначелника, сваки друг дан примао је по новог запосленог, и то у тренутку док је у јавност излазио са тврдњама да је у Градској управи вишак 200 запослених.

Према закону, Станивуковић је, као градоначелник, имао дискреционо право да без конкурса запосли само шефа кабинета /Владимир Грујић/, као и своје личне савјетнике /Бојан Кресојевића за економска питања, Тању Вукомановић за медије, Жељко Травар за правна питања, Божана Шљивар за економског савјетника/, преноси АТВ.

Према платним разредима, њихова плата износи нешто више од 2.000 КМ, колико ће зарађивати и Станивуковићева секретарица Милица Стојисављевић.

Предизборно обећање да ће расписивати јавни конкурс за, како је својевремено тврдио, "за апсолутно свако радно мјесто у Градској управи", није испунио када је запослио све остале нове раднике у кабинету и то: Милана Вученовића /правника са дипломом Универзитета за пословне студије/, Милицу Стојисављевић /наставницу са дипломом Независног универзитета/, Николину Мушић /економиста са дипломом "Прометеја"/, Ведрана Радивојевића /комуниколог, завршио "Комуниколошки колеџ"/, Олгу Бабић /матурант Гимназије/, Сашу Чекрлију /нови шеф протокола/, Огњена Савановића, /тјелохранитељ, дипома Угоститељске школе/, Небојшу Дринића /запослен као координатор за регионалну привредну сарадњу, матурант Гимназије/, те возача Александра Стојадиновића.

Од наведених, кандидати за одборнике ПДП-а на протеклим изборима били су Огњен Савановић, Саша Чекрлија и шеф Изборног штаба Небојша Дринић.

Поред њих, према сазањима АТВ-а, ових дана је посао обезбијеђен и за још једну кандидаткињу ПДП-а - Тању Палачковић, која је почела да ради у Канцелерији за грађане, а која се налази у саставу кабинета градоначелника.

Иако је Станивуковић у кампањи тврдио да ће на кључна мјеста у градским предузећима доводити искључиво "експерте", послије избора то се није десило, па је прије неколико дана посао обезбијеђен и кандидату ПДП-а Велибору Вукајловићу, који је именован за в.д. директора "Акване".