latinica  ћирилица
16/01/2021 |  11:29 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Вучић: На сваки начин пронаћи починиоце убиства Оливера Ивановића

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће се Србија борити да на сваки начин пронађе оне који су починили гнусни злочин убиства Оливера Ивановића на Косову и Метохији, те додао да српске службе имају комплетну слику оних који би могли бити умијешани.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

- Ми смо завршили комлетну слику о томе и са лицима која би могла бити умијешана у тај тежак злочин кроз наше безбједосне агенције. За то недостаје чињеница да нисмо могли да да будемо присутни на увиђају - рекао је Вучић новинарима у Београду.

Вучић је додао да српске службе немају оно што би били директни докази, за шта је потребно да се неки од материјала са увиђаја појави у рукама Србије или директно или признање неког од учесника.

- Комплетну слику оних који би имали мотив и који би били умеијшани у тако тежак језив злочин, наше службе већ неколико мјесеци имају - рекао је Вучић, поводом навршетка три године од убиства Ивановића у Косовској Митровици, који је био лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда".

Вучић је подсјетио да Србија на Космету нема ефективну контролу на терену, тако да је то проблем.

Коментаришући то што је бивши приштински полицајац Фадиљ Сиљевићи пронађен јуче мртав у брдима изнад језера Бадовац, а на списку је свједока Специјалног тужилаштва у Хагу за ОВК, Вучић је рекао да је то "ко зна који случај" и да ће, нажалост, многи да изгубе "своје главе".

- Мислим да је то питање за Европљане и Американце, за оне који су творци такозване државе и нека они себи одговарају на та питања. Нажалост, многи људи ће због тога да изгубе своје животе и своје главе, али ми ту не можемо ништа да промијенимо - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је најчуднији био случај саобраћајне незгоде у Подгорици.

У Подгорици је у фебруару 2007. године у нерасвијетљеној саобраћајној незгоди прегажен Ром Кујтим Бериша, који је требало да буде један од кључних свједока пред Хашким трибуналом против бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја.