latinica  ћирилица
16/01/2021 |  12:33 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Дрвар: Завршена реконструкција Службе хитне помоћи

Реконструкција и опремање Службе хитне медицинске помоћи у Дому здравља у Дрвару је завршена, а Влада Србије за то је обезбиједила 466.678 КМ.
Дрвар - завршена реконструкција Службе хитне медицинске помоћи - Фото: СРНА
Дрвар - завршена реконструкција Службе хитне медицинске помоћиФото: СРНА

Начелница општине Душица Рунић рекла је да је, осим реконструкције простора и система за гријање, у оквиру овог пројекта набављена комплетна опрема за хитну помоћ.

- Урађена је дигитализација РТГ апарата, а опремљена је и амбуланта у Босанском Грахову основном опремом и стоматолошком столицом. На овај начин примарна здравствена заштита подигнута је на већи ниво - истакла је Рунићева.

Она је навела да ће општина Дрвар наставити да развија партнерске односе са институцијама на подручју општине које су у служби грађана.

- Ми се захваљујемо Влади Србије, предсједнику Александру Вучићу, као и српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику који дају несебично подршку Србима у Федерацији БиХ. Захваљујући Србији и Републици Српској стварамо боље услове живота у повратничким општинама - рекла је Рунићева.

Она је позвала руководство Србије и Републике Српске да посјете Дрвар и да заједно обиђу реализоване инфраструктурне пројекте.