latinica  ћирилица
16/01/2021 |  13:15 ⇒ 15:04 | Аутор: СРНА

Пуповац у Костајници; Уручени пакети помоћи (ФОТО)

Српско национално вијеће из Хрватске данас је допремило помоћ грађанима Костајнице, а у посјету је стигао и предсједник СНВ-а Милорад Пуповац.
Костајница - Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Костајница - Милорад ПуповацФото: РТРС

Пуповац је рекао новинарима да је допремљено 500 прехрамбених пакета.

- Прије десетак дана овдје је била моја колегиница Драгана Јецков, такође са једним контигентом помоћи, а данас смо то поновили са 500 пакета - навео је Пуповац.

Костајница - Пакети помоћи - СНВ (фото: РТРС)

Пуповац је рекао да ће СНВ помагати и убудуће, у мјери и количини у којој буде могуће одвојити за грађане Костајнице који су страдали од истог потреса са чијим се посљедицама бори и Хрватска, односно Банија.

Пуповац је подсјетио да је неколико хиљада људи са Баније остало без својих домова.

- То су објекти за рушење који имају црвену ознаку и до сада је пописано 12 или 13 хиљада оних који не би смјели користити своју кућу прије него што дође до санације - рекао је Пуповац.

Никола Јањетовић - Милорад Пуповац - Далибор Бишћан (фото: РТРС)

Пуповац је напоменуо да накнадни земљотреси који се осјећају сваки дан повећавају штету и подржавају страх код људи, тако да се многи не усуде ући у куће.

- Наш главни посао и посао државе је да им обезбиједимо контејнере и да их смјестимо у топло, да имају елементарну заштиту од хладноће и страха, те могућност да одатле почну радити заједно с нама, заједно са државом, на обнови свог живота који је тешко нарушен - нагласио је Пуповац.

Према његовим ријечима, посљедице земљотреса се осјећају у Загребу и многим другим мјестима, али највише у подручју Топуског, Глине, Петриње, Двора, Костајнице и мањих општина као што су Кукурузари, Мајур, Суња и Дубица.

Костајница - Милорад Пуповац (фото: РТРС)