latinica  ћирилица
16/01/2021 |  14:14 ⇒ 14:36 | Аутор: Блиц

АО: Двије недјеље карантина за десетине тенисера

Правила пред први Гренд слем у сезони, Аустралијан опен, су строга и играчи ће морати стриктно да их поштују како не би били кажњени за кршење протокола и удаљени са турнира који почиње 8. фебруара.
Новак Ђоковић (фото: instagram) -
Новак Ђоковић (фото: instagram)

Према посљедњим информацијама из Мелбурна, неколико десетина тенисера ће бити у двонедјељном карантину, због могућности контакта с особом инфицираном вирусом корона. Тачније, њих 47.

Наиме, у у Мелбурн је, поред осталих, најприје слетио и авион са 79 особа, међу којима је било и 24 играча и играчица, а нико од њих није био позитиван на вирус корона тесту, али јесу један члан посаде и један путник који није спортиста. Ту је тек почела драма за актере "бијелог спорта", којима су се касније придружила и 23 играча из управо пристиглог другог авиона.

Наиме, због строгих правила организатора Аустралија опена, та 24 такмичара су одмах спроведена у двонедјељни потпуни карантин - неће моћи уопште да напуштају хотелске собе, нити да тренирају. То је потом задесило и 23 њихових колега из другог авиона.

Поводом читаве ситуације челници турнира су се огласили саопштењима, али нису прецизирали о којим тенисерима је ријеч.

- У контакту смо с свима с тог лета и групи играча која је била у авиону се мијењају услови боравка, али бринућемо о њиховим потребама и они разумију цјелокупну ситуацију. Наше мисли су уз двоје људи позитивно тестираних на лету и желимо им брз опоравак - поручио је директор АО Крег Тили.

У другом саопштењу наводи се да је од 64 особе у другом авиону, међу којима су 23 тенисера, једна особа била инфицирана, и то путник.

Незванично, међу онима који ће наредне двије седмице остати у хотелским собама, из првог аиона су Викторија Азаренка, Слоун Стивенс, Кеи Нишикори, Тенис Сандгрен, Николас Монро, Сантијаго Гонзалез, Артем Ситак, Пабло Куевас, Гвидо Пеља, Алисон Риске, Маркос Ђирон, али и колега Новака Ђоковића с којим је основао Асоцијацију професионалних тениских играча (ПТПА), Васек Поспишил.

Ко су "тениски путници" у другом авиону, још није познато, осим да се ради о лету из Абу Дабија у Мелбурн.

Међу онима који су били у том авиону је и украјинска тенисерка Марта Костјук.