latinica  ћирилица
16/01/2021 |  14:40 ⇒ 23:29 | Аутор: СРНА

Обиљежена трећа годишњица убиства Оливера Ивановића (ВИДЕО)

Почаст предсједнику Грађанске иницијативе Слобода демократија правда Оливеру Ивановићу одали су родбина и пријатељи полагањем цвијећа испред сједишта странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице, мјесту гдје је прије три године убијен.
Помен Оливеру Ивановићу - Фото: РТС
Помен Оливеру ИвановићуФото: РТС

Потпредсједник СДП-а Ксенија Божовић рекла је да су и послије три године у Косовској Митровици мук и тишина и да, поред толико обећања и прича, три "назови оптужнице" и 12.000 страница, нема помака.

- Не вјерујем да ће бити икаквог напретка у проналаску налогодаваца и наредбодаваца овог гнусног злочина који је, увјерена сам, обиљежио другу деценију овог вијека - рекла је Божовићева.

Она је нагласила да СДП, родбина и пријатељи убијеног Ивановића никада неће одустати од захтјева да се расвијетли његово убиство и одговорни изведу пред лице правде.

- Бојимо се да ми истину нећемо сазнати све до тренутка док се неке нове власти у Београду не буду појавиле - рекла је Божовићева, те назвала неприхватљивим тврдње Приштине и Београда о одговорности друге стране.

У прилог политизацији цјелокупног процеса, она је навела данашњу одлуку приштински власти да Расиму Љајићу забрани улазак на територију Косова и Метохије, уз образложење да поред његовог имена у архиви косовске полиције стоји да је и даље министар у Влади Србије.

- Грађанска иницијатива СДП поново је позвала све надлежне институције, Приштину, Београд, међународну заједницу, Еулекс и све слободоумне људе да одговоре на питање шта је истина о убиству Оливера Ивановића и да истрагу уступе људима који нису оптерећени политиком и национализмом - рекла је Божовићева.

Оливер Ивановић увијен је на данашњи дан прије три године са шест хитаца испаљених из непосредне близине у тренутку када је прилазио сједишту СДП-а у Улици Сутјеска у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Изузев оптужница којима су обухваћени припадници косовске полицијске службе српске националности и секретарица СДП-а Силвана Арсовић, других помака нема, иако званични Београд тврди да зна ко је умијешан у Ивановићево убиство.