latinica  ћирилица
17/01/2021 |  08:43 ⇒ 10:01 | Аутор: СРНА

Возачи, опрез због поледице!

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на заснијежен коловоз и поледицу, посебно на путевима на планинама и преко превоја, али и у нижим крајевима.

Због одрона обустављен је саобраћај на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

Из АМС-а су напоменули да су учестали и одрони, па возачима савјетују да на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

Дионицама Станић Ријека-Добој-Каруше, Бањ Брдо-гранични прелаз Рача и Хргови-Доњи Блажевац-Лончари-Лепница креће се вангабаритни превоз, па се возачима скреће пажња да возе опрезно и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На дионицама на којима се радови пролазак возила регулише привремена саобраћајна сигнализација и њено поштовање је обавезно.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном саобраћајном траком, па се препоручују да се користе алтернативни правци.

Радови се изводе на магистралном путу кроз Лакташе, гдје је у току изградња кружног тока, а возила се преусмјеравају на обилазне путеве у непосредној близини. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова.

Сав теретни саобраћај преусмјерава се на ауто-пут. Из правца Градишке то је петља Александровац, из правца Бањалуке код хотела "Ћубић", из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи.

АМС препоручује возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут "Девети јануар" и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Радови се изводе и у тунелу Брчигово на магистралном путу Саставци-Устипрача, Црквина-Модрича, те на путевима на подручју Бањалуке, Котор Вароша и Власенице.

У току су радови на регионалним путевима Котор Варош-Кнежево у мјесту Живинице, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, док је због клизишта успорен саобраћај на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ на дионици Прозор-Јабланица због радова је обустављен саобраћај у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила масе изнад седам и по тона, са изузетком аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се на на путним правцима Ступари-Живинице, Витез-Травник, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.