latinica  ћирилица
17/01/2021 |  11:20 ⇒ 11:45 | Аутор: РТРС

До сада искориштено 27.200 туристичких ваучера

У Републици Српској је у периоду од 15. јуна 2020. године до 15. јануара 2021. године издато 27.200 туристичких ваучера за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима за смјештај на подручју Републике Српске, саопштено је из Министарства трговине и туризма.
Ваучер (фото: vladars.net) -
Ваучер (фото: vladars.net)

Из Министарства подсјећају да право на додјелу туристичког ваучера у вриједности од 100 КМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске, а један корисник може искористити ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, а два корисника у минималном трајању од три ноћења заредом.

Ваучер се може користити само ради плаћања услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком код угоститеља који пружа угоститељске услуге у угоститељском објекту за смјештај, а који је ван мјеста пребивалишта корисника ваучера.

Грађани Републике Српске туристичке ваучере могу користити до 30. јуна 2021. године, а грађани који су у 2020. години искористили туристички ваучер могу остварити право на кориштење туристичког ваучера и у 2021. години.

Туристичке ваучере могуће је користити у 95 угоститељских објеката за смјештај широм Републике Српске, као и у 28 туристичких агенција посредством којих је могуће одабрати туристички пакет аранжман за боравак на дестинацијама у Републици Српској, а евиденција угоститељских објеката и туристичких агенција доступна је на веб страници Министарства трговине и туризма, наведено је у саопштењу.