latinica  ћирилица
17/01/2021 |  14:33 ⇒ 14:40 | Аутор: Вечерње новости

Зеница: Заплијењена рекордна количина цигарета, вриједности 78.000 КМ

На основу раније прикупљених обавештајних информација да А. В. довози цигарете без акцизних маркица УИО из Херцеговине у Зеницу, као и да их нелегално продаје, службеници УИО су открили локацију на којој су складиштене цигарете без акцизних маркица, рекао је Ратко Ковачевић, портпарол УИО БИХ.
Запљена цигарета (фото: V. Mitrić) -
Запљена цигарета (фото: V. Mitrić)

Претресен је путнички аутомобил као и двије гараже, гдје је пронађено 13.144 паклица цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО и возило које је служило за чињење кривичног дела. Активности на терене спроведене су по наредбама и сагласностима Тужилаштва БиХ и Суда БиХ ради прикупљања доказа.

Осим привремено одузетих цигарета, заплијењено је и возило, као и други предмети који служе као доказ почињеног кривичног дјела. Вриједност привремено одузете робе је 78.100 КМ.

Због сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из Тужилаштву БиХ биће поднесен извјештај о постојању сумње о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу против осумњиченог, те се наставља истрага не  прикупљању доказа у вези с овим кривичним дјелом, наводи се из УИО.