latinica  ћирилица
17/01/2021 |  14:41 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

У понедјељак суво и хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно сунчано, суво и хладно вријеме.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Кидање облачности очекује се у првом дијелу дана, па ће бити и суначних интервала, осим у централним крајевима гдје ће и даље падати слаб снијег.

Сунчано, уз умјерену облачност задржаће се и у другом дијелу дана, али ће у свим крајевима бити хладно и суво. Ледени дан биће у централним крајевима.

Повећање облачности увече се очекује са сјеверозапада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, у Херцеговини ујутро умјерена, а затим слаба бура.

Јутарња температура ваздуха од минус 14 до минус седам, на југу минус седам, на планинама и у мразиштима око минус 18, локално и ниже, а највиша дневна од минус четири до један, на југу до четири, на планинама од минус седам.

Пораст дневне температуре очекује се од уторка, 19. јануара, када ће током дана бити сунчано вријеме уз умјерену облачност, прохладно и суво. Једино ће на истоку бити претежно облачно.

Јутарња температура ваздуха од минус осам до минус три, а на планинама и мразиштима од минус 13, а највиша дневна од један до шест, на југу до осам, на планинама од минус четири степена Целзијусова.

Топлије и суво вријеме метеоролози су најавили за сриједу и четвртак, 20. и 21. јануар. Једино се на југозападу и југу очекује претежно облачно, са слабом кишом на јужним, а у планинама тог региона са пропадавањем снијега.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до нула, а на планинама и мразиштима од минус 10, а највиша дневна од два до седам, на сјеверу локално око девет, на планинама од минус један степен Целзијусов.