latinica  ћирилица
17/01/2021 |  16:01 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Линта: Многи докази упућују да је Сарајево антисрпски град

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да многи докази потврђују неспорну чињеницу да је данашње Сарајево антисрпски град, а један од њих је промјена назива улица и тргова у имена освједочених фашиста и ратних злочинаца, као и постављање табли на којима пише да су Срби "агресори и злочинци".
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је подсјетио да је најмање 150 улица и тргова преименовано, које су прије грађанског рата носили имена истакнутих Срба или имена српских мјеста, градова и других топонима.

Према његовим ријечима, потпуно је јасно да је циљ бошњачких власти на челу са СДА да на сваки начин затру трагове вишевјековног постојања Срба у Сарајеву и њихов огроман допринос стварању и културном уздизању тог града.

Сарајевске улице су, како је навео, умјесто српских хероја и антифашиста, назване по освједоченим фашистима и ратним злочинцима из времена НДХ и скоро свим виђенијим сарадницима усташког режима који је починио геноцид над српским народом.

Линта је подсјетио и на улицу 10. брдске бригаде чији је командант био злогласни Мушан Топаловић Цацо који је организовао масовно убијање Срба на Казанима, саопштено је из Савеза Срба региона.

- Поред скандалозних, али очекиваних промјена назива улица и тргова, у Сарајеву су постављене ратнохушкачке и србомрзачке табле на згради Градског вијећа и на другим мјестима на којима пише да су Срби "агресори и злочинци" - навео је Линта.