latinica  ћирилица
18/01/2021 |  07:53 ⇒ 10:32 | Аутор: РТС

Денверу за побједу мало и Јокићевих 35 поена (ВИДЕО)

Кошаркаши Јуте побиједили су Денвер на гостујућем терену резултатом 109:105 у веома напетој утакмици. Никола Јокић бриљирао са 35 поена, али то није било довољно да се избјегне пораз Џезера, који су остварили пети узастопни тријумф.
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot) -
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot)

Јута и Денвер водили су велику борбу у прошлогодишњем плеј-офу (серија завршена послије седам утакмица), и овај меч као да је настављен у том маниру. О томе свједочи и изјава Николе Јокића.

- То је била таква утакмица, интензивна. Била је то добра кошарка - рекао је Јокић.

У побједничкој екипи поени су били лијепо распоређени. Најефикаснији је био резервиста Џордан Кларксон са 23 поена, а пратили су га Донован Мичел са 18 и Бојан Богдановић са 17.

Велика битка водила се испод коша – центар Јуте Руди Гобер постигао је 15 поена, уз 13 скокова.

Гобер важи за једног од најбољих дефанзиваца лиге и због тога поентерски учинак Николе Јокића још више добија на значају. Он је предводио Денвер убацивши чак 35 поена, уз 14 скокова и девет асистенција.

Ипак, српски играч је одбио да говори о ривалству са Гобером.

- Играо сам против Јуте - поручио је центар из Сомбора.

У Нагетсима расположен је био још Џамал Мари, али само у првом полувремену у којем је убацио 24 од својих 30 поена, што је један од разлога пораза Денвера. Нико други у тој екипи није иао двоцифрен учинак.

Јута је преломила утакмицу у трећој четвртини када је Мајк Конли украо лопту Јокићу и додао је Кларксону који је поентирао са линије за три поена.

Нагетси су покушавали да се врате. Мари је постигао тројку седам секундки пре краја, и резултат је био 107:105. Али коначне бројке на семафору исписао је Руди Гобер ефектним закуцавањем.

Јута ће у сљедећем мечу дочекати екипу Њу Орлеанса, а Нагетси иду у госте Оклахоми.

Утакмица Тандера и Филаделфије је одложена због коронавируса, па на паркету није било Алексеја Покушевског, као и ни Немање Бјелице, који је потпуно изгубио повјерење стручног штаба Сакрамента.

Кингси су поражени од Њу Орлеанс пеликанса са 128:123 и то је већ четврти узастопни дуел у којем српски репрезентативац није добио прилику.

Ноћ у НБА лиги затворили су Лос Анђелес клиперси убедљивим тријумфом над Индијаном – 129:96.